LOV.LI

Lokalizacja
Września

Metraż
20 m2

Projektanci
Lech Moczulski
Przemysław Nowak
Agata Krajewska

Data
2016

Zdjęcia: PION

Sklep LOV.LI mieści się w galerii handlowej we Wrześni niedaleko Poznania.

Na przestrzeni 20 m2 mieliśmy zmieścić kolekcję ubrań, przebieralnię, pomieszczenie gospodarcze oraz ladę. Jednocześnie projektowane przez nas wnętrze miało wyróżniać się od otaczających je sieciówek. Na ekspozycji planowano umieszczenie w porządku kolorystycznym pojedynczych egzemplarzy kolekcji. Dodatkowo elementy ekspozycyjne miały być modułowe, ze względu na zmienną długość wieszanych na nich ubrań.

Zmieszczenie wielu funkcji w tak małym lokalu zdeterminowało formę projektowanej przez nas konstrukcji. Zdecydowaliśmy się na odsunięcie wszystkich ekspozytorów od ścian, aby nadać całości lekkiego, ażurowego wyglądu. Wszystkie elementy łączą się w jedną linię za pomocą giętych profili stalowych – od wieszaków, przez pomieszczenie gospodarcze, po przebieralnię.

Zastosowany materiał pozwolił nam na zbudowanie stabilnej konstrukcji, która jednocześnie może być w łatwy sposób dostosowywana do potrzeb kolekcji.

 

Close Menu